Eskolan  Konposta

Behin erabiltzeko, konpostagarria eta jangarria den ontziteria!

Biotrem enpresak eginiko ontziteria Jerzy Wysocki jaunak sortutakoa da, XX. mendeko hasierara atzera egingo dugu, famili honen ehoketa lanak ezagutu arte. Gaur egungo gari-zahiaz eginiko ontziteri fabrikazioa lehengai naturaletan eta ur kantitate txikitan oinarritzen den prozesu teknologiko eta garbi bat da. Prozesu amaiera presio eta tenperatura altuetan ematen da.

Zahia zerealen kanpoko geruza da: garia, zekalea, oloa… Zahia fibra dietetikoan eta gantz-azidoan aberatsa da eta almidoia, proteinak, bitaminak eta mineral dietetikoak ditu. Zahiak azido fitikoa du ere, elikagaien absortzioa deuseztaten duena.

Biotremek eginiko ontziteria janari hotzak eta beroak zerbitzatzeko balio du. Labean eta mikoruhin-labean ere erabili daiteke. Eta hoberena, 30 egunetan konpostatzen den produktu bat da (paperezko platerak 6 hilabete behar dute eta plastikozkoak ordea ehundaka urteak) eta gainera, zuzenean jan daitezke!

INFORMAZIO GEHIAGO

Nabigatzen segituz gure cookien politika onartzen duzula ulertuko dugu. Al continuar con la navegación entendemos que aceptas nuestra política de cookies. +Info

Cookien erabilpena. eskolankonposta.eus-k bere cookiak eta hirugarren batzuenak erabiltzen ditu nabigazio esperientzia hobetzeko eta azterketa analitikoak egiteko. Nabigatzen segituz gure cookien politika onartzen duzula ulertuko dugu. Uso de cookies. eskolankonposta.eus utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y realizar analíticas. Al continuar con la navegación entendemos que aceptas nuestra política de cookies.

Itxi / Cerrar